Viimeisimmät artikkelit

Kylpyhuoneen valaistus käytännössä
 • 28 Feb, 2024

Kylpyhuone on tila, jossa ei vietetä päivässä kovin pitkiä aikoja ja se on yleensä peseytymistä varten. Tilan on kuitenkin oltava käytännöllinen. Kun suunnitellaan hyvä kylpyhuoneen valaistus, saadaan tästäkin kodin tilasta käytännöllisyyden lisäksi viihtyisä. Valaistusratkaisuun vaikuttaa tilan koon lisäksi se, mitä tilassa peseytymisen lisäksi tehdään. Onko se myös esimerkiksi meikkaamista ja hiustenlaittoa varten? Miten kylpyhuoneen valaistus suunnitellaan?Liikkeelle on aina lähdettävä siitä, että yleisvalaistus on hyvä ja se riittää kaikkiin perustoimintoihin, joita pesuhuoneessa tehdään.

Sisustustrendit 2024 valaisimissa
 • 19 Feb, 2024

Jokainen uusi vuosi tuo uusia trendejä ja se näkyy sisustuksessa, mutta myös valaisimissa. Tyylit tukevat toisiaan ja samoin materiaalit sekä värit. Sisustustrendit 2024 valaisimissa ovat osin tuttuja, mutta mukavia yllätyksiä on saatu mukaan. Millaisia ovat sisustustrendit 2024 valaisimien osalta?Uudet sisustustrendit 2024 ovat varsin tuttuja vuosien takaa, joten joidenkin osalta jälleen ympyrä sulkeutuu. Tarjontaa on moneen makuun ja teknologia tuo lisäksi mukavaa vaihtelua täysin perinteisiin ratkaisuihin. Mukaan ovat tulleet jälleen lasi, bambu sekä muut luonnonkuidut.

Millainen on hyvä lukuvalo makuuhuoneeseen
 • 27 Sep, 2022

Mikäli luet paljon, tiedätkin, että hyvä lukuvalo on asia, johon on syytä panostaa. Hämärässä valossa silmät väsyvät ja kuivuvat nopeasti aiheuttaen pään- tai silmien särkyä. Hyvä lukuvalo makuuhuoneeseen tai miksei olohuoneen lukunurkkaukseen on ensinnäkin tarpeeksi kirkas. Toisekseen, se ei kuitenkaan saa olla liian häikäisevä, jolloin se tuntuu silmissä pahalta. Valaisimen onkin hyvä olla sellainen, joka päästää valoa lukemaasi kirjaan tai lehteen miellyttävästi. Millaisen sijainnin hyvä lukuvalo makuuhuoneeseen tarvitsee?Usein valaisimet ostetaan ulkonäön perusteella, mutta sitäkin tärkeämpää on katsoa, millaisen valon se luo.

Pollarivalaisin pistorasialla tuo tyyliä ja käytännöllisyyttä pihaan
 • 06 Aug, 2022

Suomessa on puolet vuodesta hyvin pimeää ja lisävalaistusta tarvitaan niin sisä- kuin ulkotiloissa. Hyvä valaistus lisää turvallisuutta ja tuo pihaan tietynlaista ryhtiä ja tyylikkyyttä. Tyylikkyyteen on mahdollista yhdistää myöskin käytännöllisyys ja siihen hyvä vaihtoehto on pollarivalaisin pistorasialla. Pollarivalaisin sopii asennettavaksi pihalle ja puutarhaan ja valaisimia on saatavilla yhdellä tai kahdella pistorasialla varustettuna. Pistorasiat on suojattu vettä ja likaa vastaa, joten ne kestävät ulko-olosuhteiden rasitukset. Pollarivalaisin pistorasialla helpottaa pihahommiaPihalla saattaa usein olla erittäin huonosti pistorasioita saatavilla mutta sähkölle olisi tarvetta.

Jalallinen kasvivalaisin vehreyden tuojana
 • 21 Jul, 2022

Jalallinen kasvivalaisin on hyödyllinen apuväline kasvien hyvinvointiin. Se sopii erityisesti taimien kasvattamiseen ja talvikaudella se hoitaa kasveja. Lisävalon käyttö kannattaakin mukauttaa luonnonvalon määrän mukaan. Kasvit tarvitsevat valoa keskimäärin noin tuhat luksia kahdentoista tunnin ajan päivässä. Tärkeintä on kuitenkin ensin ottaa selvää kasvin alkuperästä. Jos kasvi on kotoisin hyvin aurinkoisesta paikasta, tarvitsee se melko varmasti lisävaloa talvella. Osalle kasveista on kuitenkin ominaista talvehtia talven läpi ja silloin niiden tulisikin antaa levätä rauhassa.

Kätevä ulkovalo numerolla
 • 28 Feb, 2022

Ulkovalaistuksessa on usein yksinkertaisinta yhdistää muutama tärkeä asia. Ensinnäkin ulkovalo numerolla eli talonnumerovalaisin on yksi järkevimmistä hankinnoista, mitä voi kotiinsa tehdä. Siinä hoitaa kaksi asiaa kerralla eli saa valaistuksen kuntoon, mutta myös talon numero ei jää kenellekään epäselväksi. Talon numeron pitäisi näkyä sekä päiväsaikaan että tietenkin illalla esimerkiksi vieraille tai jakelua suorittavien yritysten edustajille. Mutta sen on tärkeä myös, jos kotiisi pitää kutsua palokunta tai ambulanssi. Ulkovalo numerolla, LEDillä ja aurinkovoimallaUlkovaloja on todella monenlaisia.

Näyttävä messinkinen riippuvalaisin
 • By Asta
 • 10 Jan, 2022

Nopeasti ajatelleen messinkinen riippuvalaisin tuo mieleen elokuvista klassisen sisustuksen tai toisaalta myös art deco -tyylin. Messinki on ollut jo kauan yhtenä sisustajien suosikkina eikä niiden loistokkuus tai suosio ole vieläkään laantunut vaan kasvanut entisestään. Yksi syy niiden suureen suosioon on ehdottomasti yhteensopivuus varsinkin mustan ja valkoisen kanssa. Messinki sopii yhteen myös pastellisävyjen kanssa, joten kodin värimaailma voi olla näiden valaisimien seurana melkoisen laaja. Suosion jonkinlainen salaisuus on niiden ajattomuus. Messinkinen riippuvalaisin erilaisilla lampuillaNykyään valaisimen valonlähteet ovat yhä useammin LEDejä tai sitten niissä on normaali lampunkanta.

Millainen kattovalaisin matalaan olohuoneeseen?
 • 26 Dec, 2021

Olohuoneen valaistus riippuu paljon siitä, miten korkea huonetila todellisuudessa on. Se ratkaisee myös sen, millainen kattovalaisin matalaan olohuoneeseen käy. Valaistukseen vaikuttaa myöskin se, että mitä olohuoneessa tekee eli millainen valaistus on riittävä. Matala olohuone vaatii valaisimelta kuitenkin huomattavasti enemmän kuin korkea huonetila, johon voi sijoittaa myös roikkuvia valaisimia. Tärkeää on myös se, tuleeko tilaan yleisvalaisimien lisäksi kohdevalaisimia, joita voi käyttää tarkkaan työhön, esimerkiksi lukemiseen. Millainen kattovalaisin matalaan olohuoneeseen on paras?Matalaan huoneeseen parhaimpia ja onnistuneempia valaistusratkaisuja on lähellä kattoa olevat valaisimet kuten kohdevalaisimet tai platformit.

Kuinka tehdä kaunis piha edullisesti
 • 24 Nov, 2021

Kaunis piha edullisesti on monien tavoite, mutta kuinka se sitten käytännössä toteutetaan? Pihan saaminen kauniiksi ei aina vaadi suuren rahamäärän käyttöä eikä myöskään erityisen paljon vaivannäköä. Monella ei ole ylimääräistä rahaa tai aikaa pihan suureen uudistamiseen. Hyvä uutinen on se, että jo hyvin pienillä, nopeilla ja edullisilla muutoksilla voi saada aikaan suuren muutoksen omassa pihassa. Kaunis piha edullisesti valaistuksen avullaValaistuksella voi saada aikaan aivan erilaisen tunnelman omaan pihaan. Oman pihaan tyyliin valittu valaisin on tyylikäs ja luo valoa.

Lastenhuoneen lamppu
 • 24 Nov, 2021

Lastenhuoneen lamppu on tärkeä osa lastenhuoneen sisustamista, sillä hyvä valaistus mahdollistaa paremmat leikit. Lastenhuoneen valo tulisi kattaa koko huone, jotta leikkikalut olisi löydettävissä helpommin. Pimeisiin nurkkiin voi asettaa esimerkiksi kohdevalaisimia, jolloin huone näyttää suuremmalta ja koko tila tulee hyödynnettyä paremmin. Myös valaisimien turvallisuus on erittäin tärkeää, jotta tila olisi mahdollisimman turvallinen. Leikkien aikana sattuu ja tapahtuu, joten esimerkiksi johdot tulisi olla riittävän hyvin piilossa. Vinkkejä lastenhuoneen valaisimiinLastenhuoneen lamppu voi olla lähes mitä vain, sillä sen valinnassa voi käyttää enemmän mielikuvitusta kuin muiden huoneiden valaisimissa.

Seinän maalaus telalla tuo uutta ilmettä kotiin
 • 16 Oct, 2021

Seinien maalaus on yksi kodin isoimpia urakoita, mutta myös ehdotonta kun halutaan piristää huoneen ilmettä tai vaihtaa kokonaan värimaailmaa. Seinän maalaus telalla on nopea ja helppo tapa saada aikaan suuri muutos mahdollisimman lyhyessä ajassa, jotta aikaa jää muuhunkin sisustamiseen. Telalla on helppo maalata niin sisä- kuin ulkoseinät, kattoa unohtamatta. Maalia roiskuu vähemmän ja lopputulos on tasainen aloittelijallakin. Seinän maalaus telalla on helppoa ja nopeaaHaluatko tasaisesti maalatut seinät nopeasti ja vaivattomasti? Telalla maalatessa et joudu tuhlaamaan aikaa turhaan sutimiseen, ja lopputuloksesta tulee pienellä vaivalla ammattimainen ja tasaisen peittävä.

Työhuoneen valaistusvoimakkuus
 • 14 Sep, 2021

Työhuoneessa oikeanlainen valaistusvoimakkuus on tärkeää. Se vaikuttaa heti työskentelyn laatuun ja mukavuuteen sekä omaan terveyteen. Jos silmiä joutuu tihrustelemaan liikaa, ne kipeytyvät ja väsyvät helpommin, jolloin työskentelystä ei tule mitään. Siksi on äärimmäisen tärkeää valita oikeanlaisia valaisimia työtilaan ja erityisesti työpöydän äärelle. Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan sopivat valaisimet omaan työhuoneeseesi, jotta työskentelytilasta tulisi mukava. Näin voit tehdä töitä ergonomisesti, lukea kirjaa, katsoa läpi uudet parhaat nettikasinot tai vaikka suunnitella viikon ruokalistaa ilman, että selkäsi ja silmäsi kipeytyvät.