Työhuoneen valaistusvoimakkuus

  • 14 Sep, 2021

Työhuoneen pöytä

Työhuoneessa oikeanlainen valaistusvoimakkuus on tärkeää. Se vaikuttaa heti työskentelyn laatuun ja mukavuuteen sekä omaan terveyteen. Jos silmiä joutuu tihrustelemaan liikaa, ne kipeytyvät ja väsyvät helpommin, jolloin työskentelystä ei tule mitään. Siksi on äärimmäisen tärkeää valita oikeanlaisia valaisimia työtilaan ja erityisesti työpöydän äärelle. Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan sopivat valaisimet omaan työhuoneeseesi, jotta työskentelytilasta tulisi mukava. Näin voit tehdä töitä ergonomisesti, lukea kirjaa, katsoa läpi uudet parhaat nettikasinot tai vaikka suunnitella viikon ruokalistaa ilman, että selkäsi ja silmäsi kipeytyvät.

Valaistusvoimakkuus työpöydän ääressä

Työpöytä on paikka, jossa tehdään töitä tietokoneella, kirjoitetaan asioita muistiin ja täytetään erilaisia lomakkeita. Tällöin tärkeää, että työpöydän ääressä on hyvä valaistus. Pöydälle olisi hyvä hankkia sellainen valaisin, jota voi tarvittaessa kääntää. Jos pöydälle hankkii hyvän kohdevalaisimen, voi tarvittaessa valaista joko tietokoneen näppäimistön alueen tai vaikka paikan, jossa täyttää lomakkeita ja erilaisia papereita.

Työpöydälle soveltuvat pöytävalaisimet ovat usein monikäyttöisiä. Niihin kannattaa kuitenkin hankkia mahdollisimman kirkas lamppu, jotta valaisin valaisee koko työpöydän. Lisäksi olisi hyvä, jos työhuoneesta löytyisi kattovalaisin, sillä illan pimetessä on hyvä valaista koko huone. Tällöin ei ala turhaan väsyttämään, jos töitä joutuukin tekemään iltaan saakka. Hanki siis työhuoneeseen vähintään kaksi valaisinta.

Työhuoneeseen sopiva jalkavalaisin

Onko työpöytäsi turhan täynnä erilaisia lomakkeita, kyniä ja muuta tavaraa? Ei huolta. Voit myös hankkia työhuoneeseen lattiavalaisimen, jonka sijoitat työpöydän viereen. Jos lattiavalaisin on vielä säädettävä, voit kääntää sen työpöydän ylle ja valaisin ajaa täysin saman asian kuin pöytävalaisinkin. Pääasia valaisinta valitessa on, että saat tarpeeksi suuren valaistusvoimakkuuden työtilaan.