Sisustustrendit 2024 valaisimissa

  • 19 Feb, 2024

Mustat värit trendaavat minimalistisessa sisustuksessa.

Jokainen uusi vuosi tuo uusia trendejä ja se näkyy sisustuksessa, mutta myös valaisimissa. Tyylit tukevat toisiaan ja samoin materiaalit sekä värit. Sisustustrendit 2024 valaisimissa ovat osin tuttuja, mutta mukavia yllätyksiä on saatu mukaan.

Millaisia ovat sisustustrendit 2024 valaisimien osalta?

Uudet sisustustrendit 2024 ovat varsin tuttuja vuosien takaa, joten joidenkin osalta jälleen ympyrä sulkeutuu. Tarjontaa on moneen makuun ja teknologia tuo lisäksi mukavaa vaihtelua täysin perinteisiin ratkaisuihin.

Mukaan ovat tulleet jälleen lasi, bambu sekä muut luonnonkuidut. Lisäksi musta väri valaisimissa on löytänyt oman paikkansa. Jos vielä muistat sienivalaisimet, niin ne ovat jälleen täällä. Mieti itsesi mustan sienivalaisimen ääreen sohvalle, käteen mobiililaite ja ruudulla Huikee Kasino pelimaailmansa kanssa.

Jos teknologian osalta katsotaan tarkemmin, pitävät älyvalaisimet edelleen vahvasti pintansa. Vaihtelua tuovat ehdottomasti sellaiset ratkaisut, joissa on akku. Mielekkyyttä valaistukseen tuovat myös erilaiset kiskojärjestelmät, joiden avulla valaistuksen saa juuri sellaiseksi kuin tarvitsee.

Luonnonkuitu tuo varjostimiin inspiraation

Luonto on aina inspiroinut valaisimissa ja luonnonkuitu onkin yksi parhaimpia vaihtoehtoja. Niillä saa kodikkuutta aikaan ja materiaalit sekä tyylit vaihtelevat vuosittain. Sisustustrendit 2024 ovat valaisimissa juuttia, pellavaa, vesiruohoa sekä palmukuitua.

Luonnonkuiduilla saa mielenkiintoisia varjostinratkaisuja sekä riippuvalaisimiin että pöytävaloihin. Niillä täydentää erinomaisen hyvin sisustusta, jossa on esimerkiksi puuta tai keramiikkaa. Luonnolliset materiaalit tuovat erilaisia värisävyjä sekä muotoja.

Näitä materiaaleja voi myös työstää monin eri tavoin ja se vaikuttaa myös siihen, miten valaisin luo valon sekä varjot huoneeseen. Kuviointi voi olla tiheä tai harvempi sekä rakenteet myös värikkäitä. Luonnonkuidulla saa sisustukseen myös maalaistunnelman.

Lasivarjostimet ovat osa sisustustrendejä 2024

Lasi on kuulunut osana valaisimiin jo pitkään. Varjostimet muuttavat muotoaan, mutta sisustustrendit 2024 ovat tuoneet jälleen takaisin savulasin. Niillä saa tilaan toisaalta retroa, mutta myös modernia tunnelmaa. Se riippuu täysin varjostimen muodosta.

Toinen vaihtoehto on opaalilasi ja kolmantena voidaan vielä poimia värikkäät lasivarjostimet. Kaikki nämä vaihtoehdot sulautuvat hyvin helposti erilaisiin kodin tyyleihin, joten niiden avulla voi täydentää jo olemassa olevaa sisustusta.

Yhä useampi suosii filamenttilamppuja näiden valaisimien kanssa, sillä se ensinnäkin näyttää tyylikkäältä ja toisekseen niillä saa mukavan retrotunnelman. Näitä suositaan varsinkin riippuvalaisimissa.

Sisustustrendit 2024 tuovat joustavuutta valaistukseen

Yhä useampi meistä kaipaa sisustukseen muunneltavuutta ja valaistuksen osalta se onkin varsin helppoa. Kodin valaisimet ovat yhä useammin kohdevalaisimia tai siirrettäviä. Silloin niillä voi ratkaista useamman valaistus ongelman kerralla. 

Jos valaistusjärjestelmälle suunnittelee hyvin kiskojen sijainnin, voi valaisimia lisätä vuosien mittaan aina tarpeen mukaan. Niitä voi myös ottaa pois, joten jatkuvasti on sellainen valaistus kuin kulloinkin on tarpeen.

Akkuvalaisimet ovat lisääntyneet koko ajan ja ne tuovat myös joustavuutta sisustukseen. Sisustustrendit 2024 valaistuksessa suosivat sitä, että valaisimen voi ottaa mukaan huoneesta toiseen, sen mukaan, missä haluaa aikaa viettää.

Mustat valaisimet sisustustrendissä 2024

Yksiväriset pinnat sekä skandinaavinen tyyli ovat erittäin sopivia mustille valaisimille. Sisustustrendi 2024 tuo jälleen vahvat kontrastit. Vaaleasävyinen sisustuksen rinnalla mustat valaisimet lämpimällä valolla ovat hyvä yhdistelmä ja tuovat sisustukseen kodikkuutta.

Mustat valaisimet toimivat hyvin myös tilassa, jossa on käytetty hyvin minimalistista sisustusta. Silloin valaisimet tulevat hyvin esiin ja ne ovat hyvin katseenvangitsijoita. Niitä tarvitaan, kun sisustus on minimalistinen.

Valaisimen ei tarvitse olla kooltaan edes suuri, kun se kiinnittää huomiota huoneessa, jossa on varsin vähän muita sisustuselementtejä. Hyvällä suunnittelulla tällainen valaisin on todellinen helmi.