Pollarivalaisin pistorasialla tuo tyyliä ja käytännöllisyyttä pihaan

  • 06 Aug, 2022

Pollarivalaisin pistorasialla tuo valoa pimeyteen.

Suomessa on puolet vuodesta hyvin pimeää ja lisävalaistusta tarvitaan niin sisä- kuin ulkotiloissa. Hyvä valaistus lisää turvallisuutta ja tuo pihaan tietynlaista ryhtiä ja tyylikkyyttä. Tyylikkyyteen on mahdollista yhdistää myöskin käytännöllisyys ja siihen hyvä vaihtoehto on pollarivalaisin pistorasialla. Pollarivalaisin sopii asennettavaksi pihalle ja puutarhaan ja valaisimia on saatavilla yhdellä tai kahdella pistorasialla varustettuna. Pistorasiat on suojattu vettä ja likaa vastaa, joten ne kestävät ulko-olosuhteiden rasitukset.

Pollarivalaisin pistorasialla helpottaa pihahommia

Pihalla saattaa usein olla erittäin huonosti pistorasioita saatavilla mutta sähkölle olisi tarvetta. Pistorasiallinen valaisin on siis mitä täydellisin yhdistelmä. Sen ansiosta pihalla on pistorasia heti käytettävissä ja pystyt huoletta käyttämään erilaisia sähkölaitteita ja työkaluja ulkona. Voit myös siirtää sotkevat askartelut tai rakentelut sisältä ulos ilman jatkojohtojen vetelyä paikasta toiseen.

Pollarivalaisin on toisenlainen nimitys pylväsvalaisimelle. Tyylikkäät valaisimet luovat pimeisiin iltoihin aivan uutta ilmettä pihaan, etenkin sarjoina. Siten niillä on myös helppoa rajata pihan kulkureittiä tai ajorataa. Pollarien asentamiselle ei ole luotu erikseen sääntöjä, mutta suositeltu välimatka on 2,5-4 metriä. Valaistusta suunnitellessa kannattaa huomioida, että pollarit valaisevat 360 astetta.

Pollarien asentaminen

Pollarivalaisimien asentaminen kannattaa säästää ammattilaisille. Alustavat pohjatyöt voi tehdä itse, mutta sähkötyöt pitää jättää alan ammattilaiselle. Sähköliike olisi hyvä ottaa ajoissa mukaan valaisimien asentamiseen, sillä sähkömiehen tulee tutkia sähköpäätaulun tehot ja vapaat paikat varmuuden vuoksi, yleensä valaistus ei kuitenkaan vaadi paljoa sähkötaululta. Sähkömiehen apumiehenä toimiminen voi säästää kokonaiskustannuksissa.