Näyttävä messinkinen riippuvalaisin

  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Messinki tuo sisustukseen tietynlaista lämpöä.

Nopeasti ajatelleen messinkinen riippuvalaisin tuo mieleen elokuvista klassisen sisustuksen tai toisaalta myös art deco -tyylin. Messinki on ollut jo kauan yhtenä sisustajien suosikkina eikä niiden loistokkuus tai suosio ole vieläkään laantunut vaan kasvanut entisestään. Yksi syy niiden suureen suosioon on ehdottomasti yhteensopivuus varsinkin mustan ja valkoisen kanssa. Messinki sopii yhteen myös pastellisävyjen kanssa, joten kodin värimaailma voi olla näiden valaisimien seurana melkoisen laaja. Suosion jonkinlainen salaisuus on niiden ajattomuus.

Messinkinen riippuvalaisin erilaisilla lampuilla

Nykyään valaisimen valonlähteet ovat yhä useammin LEDejä tai sitten niissä on normaali lampunkanta. LED -teknologiassa on aina muistettava se, että valonvärin tulee olla lämmin valkoinen eli käytännössä alle 3300 kelviniä. Samalla on myös varmistettava, että valaisin on suhteutettu huoneen kokoon. Jos käytössä on perinteinen lampunkanta, niin siihenkin voi valita myös LED -lampun, koska sillä säästää energiaa ja se on pitkäikäinen. Filamenttilamppu sopii silloin, jos etsii tilaan enemmän vanhaa tyyliä.

Messinkinen seinävalaisin on myös todella tyylikäs ja sillä saa luotua lämpöä sisustukseen. Jos haluat seinällesi näyttävyyttä, mutta myös kodikkuutta, seinällä oleva valaisin on yksi parhaimmista vaihtoehdoista. Trendikkäässä kodissa voi yhdistää seinämateriaaleissa joko syviä värisävyjä tai vaaleampia, joita voi tyylikkäällä valaisimella vielä täydentää. Lisäksi tähän tyyliin voi vielä yhdistää todella kauniit saviruukut, johon istutat kukkia. Ne puolestaan voivat olla isompia tai pienempiä.

Messinki sisustuksessa

Messinki on sisustuksessa todella hyvä vaihtoehto, koska se sopii hyvin myös erilaisten puulajien rinnalle. Lasipinnoilta se hohkaa todella lämpimästi, joten valaisin sopii hyvin pelin tai ikkunan lähelle. Messingin oma sävy voi myös vaihdella hyvinkin vahvasta punasävystä vihertävänkellertävään. Joten valaisimen voi valita myös värin perusteella. Valaisinvaihtoehtoja on paljon seinävalaisimista jalkalamppuihin sekä kattovalaisimiin, joten tilavammassa asunnossa voi yhdistellä useamman valaisimen valonlähteenä.