Kylpyhuoneen valaistus käytännössä

  • 28 Feb, 2024

Kylpyhuoneen valaistus voi olla myös yksinkerainen

Kylpyhuone on tila, jossa ei vietetä päivässä kovin pitkiä aikoja ja se on yleensä peseytymistä varten. Tilan on kuitenkin oltava käytännöllinen. Kun suunnitellaan hyvä kylpyhuoneen valaistus, saadaan tästäkin kodin tilasta käytännöllisyyden lisäksi viihtyisä. Valaistusratkaisuun vaikuttaa tilan koon lisäksi se, mitä tilassa peseytymisen lisäksi tehdään. Onko se myös esimerkiksi meikkaamista ja hiustenlaittoa varten?

Miten kylpyhuoneen valaistus suunnitellaan?

Liikkeelle on aina lähdettävä siitä, että yleisvalaistus on hyvä ja se riittää kaikkiin perustoimintoihin, joita pesuhuoneessa tehdään. Siitä ei kannata tinkiä, joten parhaimpia ovat ehdottomasti alasvalot, joilla saa valaistua koko kylpyhuoneen tasaisesti. LEDit sopivat tähän tarkoitukseen varsin hyvin. LED -valaistus kuluttaa vähemmän sähköä, joten niitä on hyvä suosia.

Kun perusvalaistus on hyvällä tasolla, voi miettiä myös sitä, miten tilaan voi laittaa epäsuoraa valaistusta. Se on hyvä ratkaisu varsinkin aamuisin, kun vastaheränneet silmät eivät kaipaa suora valoa. Kylpyhuoneen valaistus voi olla hyvinkin monipuolinen, sillä kaiken tämän jälkeen tilaan voi suunnitella myös tunnelmavalaistusta. Oletko halukas kylpyhuoneessa nauttimaan peleistä, joita kasino ilman rekisteröitymistä tarjoaa?

Kylpyhuoneen valaistus valopeileillä

Kylpyhuoneessa tarvitaan usein tarkkaa valaistusta peilin edessä. Siellä meikataan, laitetaan hiuksia sekä ajetaan partaa. LED -peili valaisee kasvot varsin tarkasti ja tasaisesti joka puolelta. Lisäksi tällainen valopeili on tyylikäs myös sisustuselementtinä.

Luonnollinen värisävy LED -valaisimessa on hyvä vaihtoehto. Kun kyseessä on puhtaan valkoinen väri, niin sen arvon on 4 000 Kelviniä. Joissakin valopeileissä on mahdollisuus säätää valon väriä ja silloin sen käyttömahdollisuus on entistä parempi. 

Miten LED -nauha sopii kylpyhuoneeseen?

LED -nauhat ovat jo jonkin aikaa olleet hyviä vaihtoehtoja sisustuksessa, mutta miten ne sopivat kylpyhuoneeseen tuomaan tunnelmaa?

Lineaarinen valo on aina mielenkiintoinen ja toisaalta myös jännittävä ratkaisu. Kylpyhuoneen valaistus nouseekin sen avulla täysin uudelle tasolle. Nauhan avulla on helppo korostaa kylpyhuoneen värejä sekä materiaaleja.

Niiden asentaminen on varsin helppoa ja ennen asennusta voi laittaa nauhaan valot päälle sekä löytää niiden sijainnille parhaimmat paikat. 

Kylpyhuoneen valaistuksen IP -luokitus

Asia, jota ei voi unohtaa, kun tekee kylpyhuoneen valaistus -ratkaisua. Tärkein asia on huomioida valaisimien IP -luokitus, sillä niiden on sovittava kosteisiin tiloihin. Tämän tilan valaisimissa on oltava IP44 -märkätilahyväksyntä. Se tarkoittaa, että ne kestävät sekä vesiroiskeita että kosteutta. 

Toinen vaihtoehto on IP55, joka sopii hyvin, jos roiskevesi on voimakasta. Joten jos asennat itse valaistusta, on sinun pidettävä huolta siitä, että valaistus on sopivalla luokituksella. Kylpyhuoneessa on aina kosteaa, joten valaisimien on oltava oikeanlaisia.

IP44 valaisimet ovat hyvä vaihtoehto ja vielä suhteellisen edullisia. Niissä on riittävä suoja kosteutta vastaan, mutta vedenpitäviä ne eivät ole. 

Kylpyhuoneen valaistus on sisustusta 

Usein kylpyhuoneen valaistus tehdään mahdollisimman yksinkertaisesti eikä välttämättä mietitä sitä, että se osa sisustusta. Pienellä vaivalla ja suunnittelulla kylpyhuoneesta saa tyylikkään, jossa valaistus on juuri oikeanlainen.

Kaikki kodin valaisimet saa suunniteltua niin, että tyylit tukevat toisiaan huoneesta toiseen sekä vielä kylpyhuoneessakin. Mitään tilaa ei kannata jättää kokonaisuudesta pois, sillä tyylikkyys on pienistä asioista kiinni. Aina ratkaisun ei tarvitse olla edes kallein mahdollinen.