Kuinka tehdä kaunis piha edullisesti

  • 24 Nov, 2021

Piha, jossa kasveja ja pöytä.

Kaunis piha edullisesti on monien tavoite, mutta kuinka se sitten käytännössä toteutetaan? Pihan saaminen kauniiksi ei aina vaadi suuren rahamäärän käyttöä eikä myöskään erityisen paljon vaivannäköä. Monella ei ole ylimääräistä rahaa tai aikaa pihan suureen uudistamiseen. Hyvä uutinen on se, että jo hyvin pienillä, nopeilla ja edullisilla muutoksilla voi saada aikaan suuren muutoksen omassa pihassa.

Kaunis piha edullisesti valaistuksen avulla

Valaistuksella voi saada aikaan aivan erilaisen tunnelman omaan pihaan. Oman pihaan tyyliin valittu valaisin on tyylikäs ja luo valoa. Lisäksi monet valaisimet luovat pihaan pimeällä kauniita valojen ja varjojen kuvioita. Valaisinta valitessa kannattaakin ottaa huomioon se, mikäli haluaa tehdä pihastaan oikean valotaideteoksen. Tutustu esimerkiksi sivustomme moniin ulkovalaisimeen ja löydä omalle pihallesi sopivin!

Erilaiset pihavalot voivat tuoda omalle pihalle paljon tunnelmaa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että huonosti hoidettu piha ei näytä kauniilta minkäänlaisessa valossa. Piha kannattaa siis pitää siistinä ja esimerkiksi ruoho leikata säännöllisesti. Jo pelkkä pihan siistinä pitäminen, ylimääräisten tavaroiden hävittäminen ja oikeanlainen valaistus riittävät usein kauniin pihan luomiseen.

Kaunista pihaa vaivattomasti

Omaa pihaa voi myös kaunistaa kesäisin värikkäillä kukilla tai talvisin esimerkiksi lyhdyillä sekä muilla koristevaloilla. Pihan tyyliin sopiva ulkopöytä ja tuolit tai muut kalusteet tuovat viihtyisyyttä pihatiloihin. Pihojen kaunistukseksi on saatavilla myös mitä erilaisimpia koriste-esineitä ja asetelmia, joita voi ostaa kaupoista tai tehdä edullisesti itse vaikkapa DIY-sivujen ohjeiden avulla.