Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Et ole valinnut tuotteita vertailuun.

Valaistus osana sisustusta

Valaistus on oleellinen osa sisustusta, monesti sitä ei tule vaan ajatelleeksi. Tarvitsemme valoa, että näemme, näin usein ajatellaan. Me Pohjolan ihmiset olemme kovin erilaisessa asemassa luonnon valon suhteen kuin etelässä asuvat, valon tulviessa kesällä ja tuskailemme sen puutetta talvella. Keskimäärin meillä on luonnonvaloa yhtä paljon kuin muualla maailmassa, mutta se jakaantuu hyvin epätasaisesti eri vuodenaikoina. Valaisimia suomalaisissa kodeissa on keskimäärin puolet vähemmän kuin esimerkiksi espanjalaisilla kanssa sisarillamme. Olemme usein miettineet, että miksi näin? Uusien energiatehokkaiden valonlähteiden ansiosta ainakaan sähkökulutus ei ole esteenä.

Valaistuksella on kaksi tärkeää funktiota sisustuksessa:
Valaisimen antama valoteho ja valaisimen ulkonäkö.

Kun mietitään minkä verran valoa tarvitaan huonetilassa, on hyvä ensin miettiä, mitä siellä huoneessa tehdään ja mihin sitä valoa tarvitaan. Olohuoneessa katsotaan televisiota, luetaan, istutaan iltaa ja hyvä olisi nähdä siivotakin, näihin kaikkiin tarvitaan erityyppistä valoa. Makuuhuoneessa luetaan usein vuoteessa ja kattoon sijoitettu yleisvalo ei riitä. Ja keittiö, siellä kokataan ja tiskataan, tarkkaa hommaa ja valoa tarvitaan. Ja entä kylpyhuone, huonossa valossa tehty meikki saattaa päivänvalossa näyttää aivan muulta kuin oli tarkoitus.

Kylpyhuone valaistus

Jokaisessa huoneessa tarvitaan hyvä yleisvalo. Hyvä konkreettinen mittari on, että näkee hyvin siivota pimeänä aikana. Yleisvalo toteutetaan yleensä kattoon asennetulla valaisimella, joka voi olla spotti, plafondi tai riippuvalaisin, tässä kohtaa voi hyvin käyttää mielikuvista ja jokaisella meillä olevaa sisustus silmää. Yleisvalon lisäksi tarvitaan kohdevalaistusta, kuten lukuvalo sängynviereen ja/tai päätyyn tai television katseluvalo. Ja keittiö, jossa työtasojen hyvä valaistus tekee kokkaamisestakin paljon mukavampaa.

Keittiön valaistusta

Tunnelmavalaistuksella pystytään luomaan erilaisia fiiliksiä. Kun olohuoneessa istutaan iltaa  viinilasin äärellä, kirkas yleisvalo voi olla tunnelman latistaja. Tai kun keittiössä ei enää kokata, mutta ei haluta tunnelmaa ”keittiö on jo kiinni”, esimerkiksi kaapistojen päälle laitettu epäsuoravalaistus on miellyttävä. Tämä valaistuksen muoto on se piste iin päälle, jolla koti tehdään oman näköiseksi.

olohuoneen valaistus

Moderni keittiö

Valaisimien ulkonäkö on myös tärkeä osa sisustamista. Valaisimen tulee olla katseenkestävä myös silloin, kun valo ei ole päällä. Tarjontaa ja mahdollisuuksia löytyy paljon, oli sitten tyylisi romanttinen tai tekno look, tai jotain siltä väliltä. Valaisimien muotoilu ja värimaailma seuraa sisustamisen trendejä ja tietysti joukossa on myös muotoilun klassikkoja, jotka kestävät hyvin aikaa.

Pöytävalaisin mustaPöytävalaisin musta 2Riippuvalaisin

Uudista ja piristä sisustustasi uudella valaisimella. Toimivan valaisimen kierrättäminen on tänä päivänä helppoa, tosin ei vielä kovin yleistä. Suhtaudumme valaisimiin kestokulutustavarana, opiskelijaboxin valaisin voi hyvin seurata meitä eri asumismuotojemme aikana. Ja onhan meillä niitä perintönäkin saatuja valaisimia….!

 

Terveisin,

Kodinvalaisimet.fi

Kommentoi

Sorry, you must be logged in to post a comment.