Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Et ole valinnut tuotteita vertailuun.

Kodinvalaisimet blogi

 • Valaistuksen trendit

  Onnistunut valaistus on muutakin kuin pelkkää valoa. Valaistukselta vaaditaan sisustuksellisuutta, monikäyttöisyyttä, tunnelman rakentamista ja muunneltavuutta. Valaistus on myös tärkeimpiä kodin viihtyvyyteen vaikuttavia elementtejä. Hyvällä valaistuksella luodaan kotiin miellyttävä ja vireä ilmapiiri. Liian niukka ja väärin suunnattu valaistus puolestaan voi luoda ankean ja tylsämielisen ilmapiirin.

  Hyvän valaistuksen ei tarvitse olla kallis, monimutkainen tai vaikeakäyttöinen. Tärkeintä on, että valoa on riittävästi ja se on sijoitettu oikein ja tulee oikeasta suunnasta. Valaisimen ulkonäön tulee myös miellyttää silmää ja olla sisustukseen sopivia.

  Huhtikuussa Frankfurtissa järjestetyillä Light + Building messuilla, joka on suurin alan tapahtuma, oli esillä satojen valaisinvalmistajien uusia tuotteita ja uusin teknologia niin kodin kuin julkisten tilojen valaistukseen. Mitä yhteistä esillä olleissa tuhansissa valaisimissa oli, mitä ovat valaistuksen trendit 2014?

  LED teknologia

  Hehkulamput olivat vallitseva valonlähde yli 100 vuotta, loistavan keksinnön Edison aikanaan teki! Hehkulamppujen aika on nyt ohi ja valonlähde vaihtoehtoja on markkinoilla useita. Halogeenilamput yleistyivät  2000 luvun alussa ja energiansäästölamppujen valikoima on myös paljon laajentunut ja kehittynyt. LED valonlähteenä on kuitenkin ajamassa näiden ohi. LED teknologia on kehittynyt erittäin voimakkaasti ja niin valoteho kuin muut ominaisuudet ovat jo erittäin hyvät. Myös hintataso on laskenut paljon ja käyttötunti edullisempi kuin muilla valonlähteillä.

  LED valonlähteenä on joko lamppu, jonka voi laittaa olemassa olevaan valaisimeen tai valaisimeen integroitu LED, jolloin valonlähdettä ei tarvitse vaihtaa. Kirjainlyhenne LED tulee englanninkielisistä sanoista Light-Emmiting Diode eli se on puolijohde komponentti, joka säteilee valoa kun sen läpi johdetaan sähkövirta. LED kehitettiin jo 1900 luvun alussa, mutta vasta vuosituhannen vaihteessa se yleistyi valaistuksessa. Euroopassa jo liki puolet myydyistä lampuista ja valaisimista perustuu LED teknologiaan.

  Pelkistetty design, uusia värejä

  Valaisimien muotoilu on muuttunut Ledien myötä yksinkertaisempaan suuntaan ja niiden koko on pääsääntöisesti pienentynyt. Tarjonta on valtavan laajaa ja jokaiseen makuun ja sisustukseen löytyy varmasti hyvä vaihtoehto. Kuten kaikessa sisustamisessa, myös valaisimissa muodot ja värit muuttuvat.
  Trendikkäitä elementtejä valaisimissa ovat:

  - luonnonläheiset ja -näköiset materiaalit kuten puu, erilaiset kivijäljitelmät, betoni ja tekstiilit. Värimaailmassa erilaisia ruskean ja vihreän sävyjä, usein yhdistettynä mustaan.

  - metallivalaisimet hohdokkaissa väreissä kuten kupari, pronssi ja kulta, joko kiiltävinä pintoina tai mattana, usein yhdistettynä erilaisiin struktuuripintoihin.

  - sirot ja pienikokoiset valaisimet, pääväreinä musta tai valkoinen, paljon myös lasia. Pieninä väri piristeinä metallin sininen tai vaalea vihreä esimerkiksi johdon värinä.

  - rohkeasti värikkäät valaisimet: punaista, aprikoosia, vihreää ja rosaa. Kierrätys materiaalit ja ”itsetuunatut” ovat  IN, vaikka vanhasta roskakorista tehty valaisin.

   

  Valo on meille kaikille perustarve, kuten ruoka ja lepo, ilman sitä me emme tule toimeen. Valo on varsin positiivinen asia ja hyvässä valaistuksessa viihdymme ja voimme hyvin. Valaisimen ostaminen tulisi myös olla mukava tapahtuma ja laajasta valikoimasta asiantuntevan henkilöstön avulla sinulle löytyy varmasti juuri sopiva vaihtoehto.

   

  Valoisin terveisin,

  Kodinvalaisimet.fi

 • Valaistus osana sisustusta

  Valaistus on oleellinen osa sisustusta, monesti sitä ei tule vaan ajatelleeksi. Tarvitsemme valoa, että näemme, näin usein ajatellaan. Me Pohjolan ihmiset olemme kovin erilaisessa asemassa luonnon valon suhteen kuin etelässä asuvat, valon tulviessa kesällä ja tuskailemme sen puutetta talvella. Keskimäärin meillä on luonnonvaloa yhtä paljon kuin muualla maailmassa, mutta se jakaantuu hyvin epätasaisesti eri vuodenaikoina. Valaisimia suomalaisissa kodeissa on keskimäärin puolet vähemmän kuin esimerkiksi espanjalaisilla kanssa sisarillamme. Olemme usein miettineet, että miksi näin? Uusien energiatehokkaiden valonlähteiden ansiosta ainakaan sähkökulutus ei ole esteenä.

  Valaistuksella on kaksi tärkeää funktiota sisustuksessa:
  Valaisimen antama valoteho ja valaisimen ulkonäkö.

  Kun mietitään minkä verran valoa tarvitaan huonetilassa, on hyvä ensin miettiä, mitä siellä huoneessa tehdään ja mihin sitä valoa tarvitaan. Olohuoneessa katsotaan televisiota, luetaan, istutaan iltaa ja hyvä olisi nähdä siivotakin, näihin kaikkiin tarvitaan erityyppistä valoa. Makuuhuoneessa luetaan usein vuoteessa ja kattoon sijoitettu yleisvalo ei riitä. Ja keittiö, siellä kokataan ja tiskataan, tarkkaa hommaa ja valoa tarvitaan. Ja entä kylpyhuone, huonossa valossa tehty meikki saattaa päivänvalossa näyttää aivan muulta kuin oli tarkoitus.

  Kylpyhuone valaistus

  Jokaisessa huoneessa tarvitaan hyvä yleisvalo. Hyvä konkreettinen mittari on, että näkee hyvin siivota pimeänä aikana. Yleisvalo toteutetaan yleensä kattoon asennetulla valaisimella, joka voi olla spotti, plafondi tai riippuvalaisin, tässä kohtaa voi hyvin käyttää mielikuvista ja jokaisella meillä olevaa sisustus silmää. Yleisvalon lisäksi tarvitaan kohdevalaistusta, kuten lukuvalo sängynviereen ja/tai päätyyn tai television katseluvalo. Ja keittiö, jossa työtasojen hyvä valaistus tekee kokkaamisestakin paljon mukavampaa.

  Keittiön valaistusta

  Tunnelmavalaistuksella pystytään luomaan erilaisia fiiliksiä. Kun olohuoneessa istutaan iltaa  viinilasin äärellä, kirkas yleisvalo voi olla tunnelman latistaja. Tai kun keittiössä ei enää kokata, mutta ei haluta tunnelmaa ”keittiö on jo kiinni”, esimerkiksi kaapistojen päälle laitettu epäsuoravalaistus on miellyttävä. Tämä valaistuksen muoto on se piste iin päälle, jolla koti tehdään oman näköiseksi.

  olohuoneen valaistus

  Moderni keittiö

  Valaisimien ulkonäkö on myös tärkeä osa sisustamista. Valaisimen tulee olla katseenkestävä myös silloin, kun valo ei ole päällä. Tarjontaa ja mahdollisuuksia löytyy paljon, oli sitten tyylisi romanttinen tai tekno look, tai jotain siltä väliltä. Valaisimien muotoilu ja värimaailma seuraa sisustamisen trendejä ja tietysti joukossa on myös muotoilun klassikkoja, jotka kestävät hyvin aikaa.

  Pöytävalaisin mustaPöytävalaisin musta 2Riippuvalaisin

  Uudista ja piristä sisustustasi uudella valaisimella. Toimivan valaisimen kierrättäminen on tänä päivänä helppoa, tosin ei vielä kovin yleistä. Suhtaudumme valaisimiin kestokulutustavarana, opiskelijaboxin valaisin voi hyvin seurata meitä eri asumismuotojemme aikana. Ja onhan meillä niitä perintönäkin saatuja valaisimia….!

   

  Terveisin,

  Kodinvalaisimet.fi

2 Nimike(ttä)